Abazović: Istorijska šansa za ulazak u EU, svi da radimo punom parom
Dritan Abazović

Abazović: Istorijska šansa za ulazak u EU, svi da radimo punom parom

Crna Gora mora da pokaže da politički dijalog u državi funkcionieš, poručio je u Briselu predsjednik Vlade Dritan Abazović i dodao da je ovo period u kojem svi treba da daju gas u EU integracijama.

Nakon sastanka sa Oliverom Varheljijem, evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku, i Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Abazović je ponovio da Crna Gora ima istorijsku šansu.

“Cilj je da razradimo politički dijalog da pokažemo da on funkcionise u praksi. Da u narednom periodu donesemo dvije, tri krucijalne odluke koje bi nas vodile ka završnim mjerilima”, naveo je Abazović.

On je ponovio da završna mjerila možemo postići tokom češkog predsjedavanja EU, koje počinje u julu i trajaće do kraja ove godine.

“Ovo je priod u kojem bi svi trebalo da damo gas u EU integracijama i da ostvarimo konkretne rezultate”, ističe premijer.

Poručuje da je važno što je pomenut i evropski investicioni plan, kojeg kako kaže treba oživjeti i koji bi mogao da pokrene konkretne projekte u energetici i transportu.

“Vlada optimizam, mislim da šansu moramo iskoristiti i zaista počinje ono što smo toliko željeli, a to je da počinjemo da mijenjamo percepciju Crne Gore u Briselu i mijenjamo percepciju vezano za cio Zapadni Balkan”, zaključio je Abazović.

Ranije danas nakon sastanka sa Varheljijem Abazović je saopštio da je Crna Gora najpouzdaniji partner Evropske unije i ostaje lider u procesu pristupanja Zapadnog Balkana EU.

Sastanku sa Varheljijem prisustvovala je Jovana Marović, potpredsjednica Vlade zadužena za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova dr. Petar Marković, šef misije Crne Gore pri EU i Đorđe Radulović, savjetnik predsjednika Vlade za spoljnu politiku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.