Milanović ne prestaje da šokira izjavama: Finci su u šoku zbog mene, mi smo u šoku jer ih boli ona stvar za nas
Zoran Milanović

Milanović ne prestaje da šokira izjavama: Finci su u šoku zbog mene, mi smo u šoku jer ih boli ona stvar za nas

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ne prestaje da šokira svojim izjavama. Ovog puta se obrušio na Finsku, njihovog predsjednika i namjere ulaska u NATO, što je mnogo puta i kritikovao.

On je opleo i po finskom šefu diplomatije koji je izjavio da su šokirani njegovim izjavama.

"Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore. Nisam ja mudrac, starac, već hrvatski predsjednik. Dobrodošli u klub. I mi smo u šoku od vaše ignorancije i bezobrazluka. Ako je to stvarno rekao. U šoku smo što ih boli neka stvar za nas već godinama", poručio je Milanović. 

"Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU", dodao je tad Milanović. Kasnije je i pooštrio retoriku. 

"Tužan sam što kao nacija gubimo oštricu i zanemarujemo vitalne potrebe naših sunarodnikka. Kada nam trebaju onda su dobri, a kada ne, onda su škart. Tražiću da hrvatski ambasador pri NATO-u blokira ulazak Finske u taj savez. Svim civiliziranim i političkim sredstvima ću se boriti za ono što držim važnim", kazao je nedavno Milanović, prenosi 24 sata.hr.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.