Đukanović u dvodnevnoj posjeti Kosovu
Milo Đukanović

Na poziv predsjednice Osmani

Đukanović u dvodnevnoj posjeti Kosovu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u dvodnevnu zvaničnu posjetu Republici Kosovo, na poziv predsjednice Vjose Osmani Sadriu.

"Nakon ceremonije dočeka uz najviše vojne i državne počasti, predsjednik Đukanović i predsjednica Osmani Sadriu imaće tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Kosova", saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore će u prisustvu Predsjednice Kosova zasaditi drvo prijateljstva u bašti Vladinog kompleksa i pokloniti se zajedno s njom pred  spomenikom posvećenom Nestalim osobama.

U nastavku posjete, Đukanović će imati susret i sa predsjednikom Skupštine Kosova Gljaukom Konjufca.

U odsustvu premijera Kurtija, potpredsjednici Vlade prirediće zvanični ručak u čast Đukanovića.

Đukanović će se sastati i sa gradonačelnikom Prištine, i sa predstavnicima opozicionih parlamentarnih partija.

Predsjednica Vjosa Osmani Sadriu prirediće svečanu večeru za predsjednika Đukanovića i crnogorsku delegaciju.

Drugog dana posjete, predsjednik Đukanović će obići bazu KFOR-a, održati predavanje na AAB koledžu i učestvovati na Biznis forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu.

Đukanović će zajedno sa predsjednicom Osmani govoriti i na manifestaciji "Dani Crnogoraca na Kosovu“ u organizaciji Udruženja Crnogoraca „Lovćen“

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.