Porodica Anđele Petrović donirala 170.000 eura za liječenje druge djece

Porodica Anđele Petrović donirala 170.000 eura za liječenje druge djece

lija Petrović, otac mlade Kotoranke Anđele Petrović, za čije liječenje su se 2016. godine prikupljala sredstva odlučio je da fondacijama "Budi human" "Iva Bjelić" donira 170.000 eura jer je liječenje dalo rezultate i Anđeli preostala sredstva nijesu više neophodna.

Petrović se oglasio saopštenjem u kojem podsjeća da se Crna Gora decembra 2016.godine ujedinila da pomogne Anđeli Petrović iz Kotora, u borbi protiv teške i opake bolesti malignog tumora Osteosarkoma, a pomoć je pristigla i iz mnogih drugih zemalja i od kolega pomoraca.

-Zahvaljujući vašoj pomoći, dragi prijatelji, rođaci, kolege i nama nepoznati ljudi, prikupljeno je dovoljno sredstava da se Anđela liječi u referentnoj ustanovi za liječenje sarkoma kod djece, u štutgartskoj bolnici Olga Hospital.Dugotrajno i složeno liječenje obuhvatilo je operaciju noge, operaciju pluća, dvanaest ciklusa hemoterapije, transplataciju kosti na operisanoj nozi, brojna snimanja, redovne kontrole, imunoterapije i druge neophodne medicinske tretmane. Liječenje je, hvala Bogu, dalo dobre rezultate i Anđela je danas živa i zdrava - saopštio je Anđelin otac.

On dalje navodi da su od samog početka iskazali želju da budu krajnje transparentni u vezi trošenja sredstava prikupljenih preko humanitarnih akcija.

- Javnost smo već obavještavali, a ovim putem ponavljamo da smo bolnici Olga Hospital u Štutgartu uplatili iznos od 250 hiljada eura, te da smo na troškove života naše porodice u Štutgartu, avionske karte, ljekove za vanbolničko liječenje Anđele i druge potrebe utrošili oko 100 hiljada eura. Prošlo je pet godina od oboljevanja naše Anđele, što po mišljenju medicinskih stručnjaka smanjuje rizike od ponovnog oboljevanja na minimum, a samim tim nema više potrebe da preostala novčana sredstva čuvam na moj privatni račun za potrebe liječenja naše ćerke. Uvjereni smo da nemate ništa protiv da sav preostali novac na namjenskom računu, u iznosu od 170 hiljada eura, namijenimo za liječenje druge bolesne djece, i to tako što ćemo ta sredstva uplatiti na račune humanitarnih fondacija u Crnoj Gori, “Budi Human” iz Podgorice 100.000 eura i Iva fondaciji 69.149,51 eura. Napominjem da zahvaljujući porodici Bijelić iz HN koji su nesebično davali savjete koje su sticali tokom liječenja njihove ćerke sada pokojne Ive, a koje su bile od velikog značaja za Anđelu, jer vrijeme je bitan faktor za izlječenje od ove opake bolesti, na njihovu veliku žalost oni nisu imali od koga da dobiju takve savjete, zato sam im neizmjerno zahvalan.

Ovim će, vjerujemo, načela koja su Vas rukovodila pri uplaćivanju novca za Anđelino liječenje, a to su humanost, etika i empatija, ponovo biti aktivirana i u službi zdravlja oboljelih mališana. Uz još jedno bezgranično zahvaljivanje na pomoći koju ste nam pružili u najtežim danima naših života, pozdrav i neka Vas Bog blagoslovi u sreći i zdravlju gdje god da ste - zaključuje Anđelin otac Ilija Petrović.

POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.