Počela evakuacija vojnika iz

Osamdeset treći dan rata

Počela evakuacija vojnika iz "Azovstalja", eksplozije u Lavovu

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset treći dan. U Marijupolju, počela je evakuacija vojnika iz željezare "Azovstalj", saopštio je Kijev. Serija eksplozija potresla je Lavov, rekao je svjedok iz tog grada za Rojters.

Nekoliko eksplozija odjeknulo je tokom noći u gradu Lavovu u zapadnom dijelu Ukrajine, prenosi Rojters.

U Marijupolju, počela je evakuacija vojnika iz željezare "Azovstalj". Ukrajinske vlasti su saopštile da su sva 53 povrijeđena vojnika evakuisana iz čeličane u bolnicu, dok je još 211 odvedeno kroz humanitarni koridor na drugu lokaciju, u Olenivku.

Serija eksplozija potresla je poslije ponoći Lavov na zapadu Ukrajine, rekao je svjedok iz tog grada za Rojters.

Poslije Finske, i Švedska je juče najavila da će podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u.

Međutim, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da njegova zemlja neće dozvoliti pridruživanje Finske i Švedske NATO savezu.

Sa druge strane, predsjednik Rusije Vladimir Putin je na samitu država članica Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB) u Kremlju izjavio da nema direktne prijetnje od proširenja NATO-a koje bi uključilo Finsku i Švedsku, ali da bi proširenje vojne infrastrukture na te teritorije svakako izazvalo ruski odgovor.

Istovremeno, zemlje članice Evropske unije na samitu u Briselu još nijesu postigle dogovor o šestom paketu sankcija Rusiji, koji uključuje naftni embargo, rekao je šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.