KCCG: Ima pacijenata koji su za jedan pregled zauzeli i šest termina

KCCG: Ima pacijenata koji su za jedan pregled zauzeli i šest termina

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ustanovio je jedan od bezrazložnih uzroka dužeg čekanja na određene specijalističke i subspecijalističke preglede u našoj ustanovi.

U ovom trenutku, aktivno je preko 5.300 višestrukih uputa za jedan pregled. To, u praksi, znači da smo uočili brojne pacijente koji za jedan pregled kod npr. kardiologa imaju čak i do šest zakazanih termina - saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Nakon uočenog problema, KCCG je, kako su naveli, informatički onemogućio dalje zakazivanje višestrukih uputa za jedan isti pregled.

"Postojeći višestruki uputi biće izbrisani, a pacijente ćemo o realnom terminu informisati, pa ih molimo da odgovaraju na dolazne pozive sa broja 020/412-495", kazali su iz KCCGa.

Uputiće poziv svim domovima zdravlja koji imaju opšte bolnice na svojoj teritoriji, a u kojoj rade ljekari odgovarajuće specijalnosti, da koriste tu mogućnost kao primarnu a ne da, kao i do sada, sve pacijente odmah, kako kažu, upućuju ka KCCG koji je i jedina zdravstvena ustanova tercijarnog nivoa u državi.

"KCCG nastavlja da radi predano kao i do sada, a u cilju obezbjeđivanja što bolje i efikasnije zdravstvene zaštite u državi, nadamo se da će sve kolege iz ostalih zdravstvenih ustanova, pod nadzorom i uz pomoć Ministarstva zdravlja, maksimalno pomoći u ostvarenju te ambicije", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.