SDT zatražilo još dva mjeseca pritvora za Vesnu Medenicu
Privođenje Medenice, Foto: Dan

SDT zatražilo još dva mjeseca pritvora za Vesnu Medenicu

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je predlog Višem sudu u Podgorici da se bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici istražni pritvor produži za još dva mjeseca, to je potvrđeno za portal Dan iz pomenute ustanove.

Pored Medenice, ovaj predlog se odnosi i na osumnjičene  M.M, L.B, I.K, M.B, S.K. i G.J.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas pres objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu. Tužilaštvo je tereti za stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Nakon hapšenja, zbog lošeg zdravstvenog stanja, završila je u Klinički centar. Međutim njeno saslušanje se ipak održalo umjesto u bolnici u tužilaštvu. Nakon toga odluku o tužilačkom zadržavanju sačekala je u bolnici.

Zatim je saslušana kod sudije za istragu i nakon par dana iz bolnice prebačena u istražni zatrvor radi pritvora od 30 dana.

Podsjećamo, njen boravak u KCCG je bio dramatičan i tamo je pokušala da se ubije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.