Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Foto: N1

Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu

Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvjete Republike Srbije. Nakon detaljnih provjera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Dojave su, između ostalih,  stigle u osnovne škole "Starina Novak“, "Kralj Petar Drugi Karađorđević“ u Marulićevoj ulici, "Vladimir Rolović“, "Đura Jakšić“, "Danilo Kiš“, "Sveti Sava“, "Drinka Pavlović“, "Radomir Putnik“, "Kosta Abrašević“ u Resniku, "Karađorđe“ na Karaburmi i u još nekoliko beogradskih i zemunskih škola, ali i u Filološkoj gimnaziji.

Nakon detaljne provjere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, navodi se u saopštenju ministarstva.

"Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gdje bezbjednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama. Nakon završenog pregleda škola učenici će biti vraćeni na nastavu“, naglašavaju u ministarstvu.

Dojave su stigle u ranim jutarnjim satima, u jednoj od škola bila je u 6.15 sati.

N1 saznaje i da su djeca iz Filološke gimnazije poslata kući.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.