Klikovac: Finansije Glavnog grada za poštovanje, budžet bi bio za 100 miliona veći da nije bilo Spajića
Andrija Klikovac, Foto: DPS

Klikovac: Finansije Glavnog grada za poštovanje, budžet bi bio za 100 miliona veći da nije bilo Spajića

Završni račun budžeta Glavnog grada 2021. godine predstavlja, rekordna naplata sopstvenih prihoda, 8,76% veća od plana - 9 miliona više nego 2020., zatim skoro 20 miliona eura sopstveni prihodi veći od tekuće potrošnje i kapitalni izdaci 37,99 miliona eura u godini korona krize ( 2019. -26,69mil eura), saopštio je Andrija Klikovac, odbornika DPS i predsjednika Odbora za finansije, privredu i razvoj u Skupštini Glavnog grada.

Dodaje da su sopstveni prihodi veći od zbira tekućih troškova i otplate duga za kapitalne investicije, te da finansije Glavnog grada imaju pozitivno mišljenje revizora.

Klikovac navodi da je došlo do uvećanje plata zaposlenih, redovne isplata zarada i sredstava za sve programske aktivnosti Glavnog grada i javnih ustanova.

"Glavni grad PG je realizovao budžet u 2021. god u iznosu od 87,17 milion eura 93,28% od plana (preko 100 miliona eura i 105% od plana bi bio budžet bez opstrukcija Vlade i Milojka Spajića). Stabilne finansije, dinamičan razvoj, rezultat za poštovanje", zaključio je Klikovac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.