Đoković apsolutni vladar svjetskog tenisa: Srpski as započeo 370. nedelju kao broj jedan na ATP listi
Novak Đoković

Đoković apsolutni vladar svjetskog tenisa: Srpski as započeo 370. nedelju kao broj jedan na ATP listi

Novak Đoković započeo je 370. sedmicu kao prvi na ATP rang-listi i na istom mjestu će sigurno ostati još najmanje tri, odnosno do završetka Rolan Garosa. Srbin je pobjedom na turniru mastersu serije u Rimu učvrstio poziciju i prednost nad najvećim rivalima.

Đoković  je zaradio dodatnih 400 bodova osvajanjem šestog trofeja u Rimu i sada ima 680 više od prvog pratioca Danila Medvedeva. Rus se vraća posle dvomjesečne pauze zbog operacije kile, ali ni titulom u Ženevi gdje nastupa ove nedelje, neće imati šansu da ponovo zauzme tron.

Na trećoj poziciji je i dalje Aleksander Zverev iz Njemačke (7.200 bodova), dok se iza njega dogodila jedna važna promjena. Stefanos Cicipas je preskočio Rafaela Nadala i četvrti je pred Rolan Garos, što znači da bi Đoković mogao da se sastane sa Nadalom već u četvrtfinalu grend slema u Parizu.

Iza Nadala je još jedan Španac Karlos Alkaras, a top 10 kompletiraju Andrej Rubljov, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim i Mateo Beretini.

Od ostalih tenisera iz Srbije, Miomir Kecmanović je zadržao 31 mesto sa 1.316 bodova, dok je Laslo Đere prestigao Filipa Krajinovića.

Đere je napredovao osam mjesta i sada je 51. i ima 991 bod, a Filip je pet pozicija niže. Dušan Lajović je 66. igrač na ATP rang-listi i trenutno ima 896 bodova.

ATP rang-lista: 

1.Novak Đoković (Srbija) – 8.660 bodova,

2. Danil Medvedev (Rusija) – 7.980,

3. Aleksandar Zverev (Njemačka) – 7.200,

4. Stefanos Cicipas (Grčka) – 6.170,

5. Rafael Nadal (Španija) – 5.525,

6. Karlos Alkaraz (Španija) – 4.770,

7. Andrej Rubljov (Rusija) – 3.945,

8. Kasper Rud (Norveška) – 3.940,

9. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) – 3.850,

10. Mateo Beretini (Italija) – 3.805.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.