Micotakis čestitao Abazoviću

"Grčka će nastaviti da aktivno promoviše evropski put Crne Gore"

Predsjednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis uputio je zvaničnu čestitku dr Dritanu Abazoviću povodom stupanja na dužnost predsjednika Vlade Crne Gore.

"U današnjem izazovnom međunarodnom okruženju snažni i srdačni odnosi između Grčke i Crne Gore, zasnovani na našim zajedničkim istorijskim iskustvima i demokratskim vrijednostima, značajno doprinose stabilnosti i razvoju našeg šireg regiona, a na prosperitet naše zemlje i našeg naroda.

Iskorišćavajući ovaj ogroman potencijal, želio bih da istaknem svoju posvećenost radu sa Vama da dalje jačamo saradnju naših zemalja u različitim oblastima i da promovišemo naše odnose, između ostalog, u oblasti ekonomije, trgovine, energije, transporta i kulture", naveo grčki premijer.

 Zajedničko učešće dvije zemlje na međunarodnim organizacijama i regionalnim inicijativama nudi dodatnu priliku za bilateralnu saradnju i dijalog, čemu se Grčka raduje.

"Želio bih da izrazim svoje zadovoljstvo zbog Vaše snažne posvećenosti ubrzanju evropskog puta Crne Gore i intenziviranju reformskih napora.
 U skladu sa svojom čvrstom podrškom evropskim integracijama Zapadnog Balkana, Grčka će nastaviti da aktivno promoviše evropski put Crne Gore, kao pouzdanog partnera u tom pogledu.Radujem se što ću Vas lično sresti kako bismo razgovarali o svim ovim pitanjima, kao i da pronađemo način za unapređenje saradnje između naše dvije zemlje", poručio je Micotakis u čestitki crnogorskom kolegi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.