Tuže sina jer im nije podario unuka
Ilustracija

Tuže sina jer im nije podario unuka

Jedan par iz Indije riješio je da tuži sina pilota koji „još ne planira bebu“ posle šest godina braka, i traži odštetu, jer je svu svoju ušteđevinu potrošio na sina i njegov brak.

Indijski par zahtijeva da im njihov sin i njegova supruga ili podare unuče u roku od godinu dana ili da im daju u kešu – skoro 650.000 dolara.

Sanjev i Sadana Prasad kažu da su potrošili svoju ušteđevinu da bi „podigli i školovali sina pilota i organizovali raskošno vjenčanje". Sada žele sve to – da naplate.

„Moj sin je u braku šest godina, ali još ne planira bebu", naveo je par u podnesku predatom sudu u Haridvaru gdje još stoji: „Kada bismo imali unuče sa kojim bismo provodili vrijeme, naš bol bi bio podnošljiv".

Kompenzacija koju traže – 50 miliona rupija (646.000 dolara) – uključuje troškove svadbenog prijema u hotelu sa pet zvezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje medenog mjeseca za mladence u inostranstvu, prenosi Rts.

Roditelji su takođe izdvojili 65.000 dolara da bi njihov sin bio školovan za pilota u SAD, a vratio s u Indiju – nezaposlen.

„Morali smo da uzmemo i kredit za izgradnju naše kuće i sada prolazimo kroz mnoge finansijske poteškoće. I psihički smo prilično u problemu, živimo sami", kažu roditelji pilota.

Advokat para, Arvind Kumar, rekao je da se saslušanje na sudu u sjevernoj Indiji tim povodom obaviti 17. maja.

Indija, inače, ima snažan tradicionalni zajednički porodični sistem koji uključuje suživot više generacija koje često žive u istom domaćinstvu.

Međutim, poslednjih godina trend se promijenio, tako da mladi parovi radije odlaze od roditelja ili braće i sestara, a žene – kao što je u ovom slučaju – odlučuju da rade umjesto da se fokusiraju na rađanje djece i ostanak kod kuće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.