Porodica preminule sedamnaestogodišnjakinje: Dignimo glas protiv pošasti koje vrebaju našu djecu
Opština Bijelo Polje

"Zahvalili se na podršci u otkrivanju osumnjičenog za prodaju droge maloljetnici"

Porodica preminule sedamnaestogodišnjakinje: Dignimo glas protiv pošasti koje vrebaju našu djecu

Porodica A.V. koja je preminula u februaru zbog predoziranja opijatima, saopštila je da se mora doći do epiloga državnih institucija na slučaj hapšenja Bjelopoljca V.Č. koji se sumnjiči da je sedamnaestogodišnjudjevojku snabdijevao drogom.

V.Č. je uhapšen 12. maja po nalogu Višeg tužilaštva u Bijelom Polju zbog sumnje da je tabletama ksalol i marihuanom snabdijevao A.V. koja je zbog predoziranja, poslije osam mjeseci provedenih u komi, preminula 18. februara.

Porodica A.V. se zahvalila svima na podršci da istraju do kraja i da cijeli slučaj dobije epilog, a to je hapšenje osobe iz Bijelog Polja.

"Naravno, neću se ovdje baviti slučajem, kao i do sada prepustićemo pod budnim okom i nas i vas i cijele crnogorske javnosti Više državno tužilaštvo Bijelo Polje da radi svoj posao. Razlog mog obraćanja je, da se u ime naše porodice zahvalimo svima Vama i čitavoj crnogorskoj javnosti koja je stala uz nas, da ne navodim i sve pojedince i organizacije, koji su nam pomogli da se riješi cijeli slučaj i otkriju svi koji su vršili krivična dijela na štetu naše A.V.", saopštio je ispred porodice M.V.

On je istakao da ovo nije samo borba da otkriju ko je trovao A.V. i ko je je doveo do situacije, da sedam mjeseci živi kao biljka "i da zatvori oči pred nama i zatvori pred nama svoju mladost".

"Ovo je borba svih nas koji smo roditelji, braća, sestre, ujac i stričevi, i jedna velika pouka, da moramo da otvorimo oči, da moramo biti uz našu djecu, jer kada izađu vani, kao što znate, sa svih strana ih vrebaju da ih iskoriste, da bi na njihovim životima zaradili, ne misleći da je to nečije dijete", naglasio je M.V.

On je poručio da mora biti epiloga ovog slučaja, da se državne ustanove i institucije moraju više baviti problemima djece i strogo se kažnjavati svi zločini nad djecom.

"Moramo i mi kao roditelji više povesti pažnje oko naše djece, ali moramo i svi znati da nisu naša djeca kriva, ona su već obilježena u osnovnoj školi od strane kriminalnih osoba koje ih vrebaju u njihove najostiljivije godine. Vjerujte, nema pravila u tome da li nečije dijete ima ili nema roditelje, sva su u opasnosti, zato moramo svi zajedno da dignemo glas protiv svih pošasti koja vrebaju našu djecu, vjerujte i nama porodici je sada mnogo lakše, naše A.V. više nema, ali smo na drugoj strani srećni, jer smo spasili sa našom borbom i vašom podrškom i podrškom cijele crnogorske javnosti, neku drugu ili nekog drugog ko bi mogao biti ugrožen", poručio je M.V.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.