Britanska ambasada uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu CG

Britanska ambasada uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu CG

Britanska ambasada Podgorica je danas u Baru uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu Crne Gore. Ovu donaciju je omogućila britanska nevladina organizacija SOS KIT AID.

Donacija, kako je saopšteno iz Ambasade, uključuje 62 kompleta sportske opreme, u ukupnom zbiru od skoro 2000 pojedinačnih djelova sportske odjeće, obuće i druge opreme za ragbi.

Ovom prilikom, britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks je rekla da joj je jako drago da je danas u prilici da uruči ovu donaciju i dodala da promocija sporta među mladima treba da bude prioritet i to ne samo zbog zdravstvene koristi, već i važnije zato što gradi odnose među mladim ljudima iz različitih grupa, pomaže im da postanu pozitivni uzori u svojoj zajednici, te da razviju samopouzdanje i ambiciju.

„Iz tog razloga je posebno važno promovisati učešće žena u sportu i lijepo je vidjeti žensku ekipu, kao i muškarce kako danas igraju, u opremi koju smo donirali“, dodala je britanska ambasadorka Medoks.

DSC0173

Predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić je kazala da se u Crnoj Gori ragbi igra samo desetak godina, te da su još uvijek na samim počecima i da im svaka podrška mnogo znači.

„Međutim, posebno ističemo pomoć u opremi, kako zbog neophodnosti iste, tako i zbog kompleksnosti nabavke. Dugujemo veliku zahvalnost donatoru, u nadi da će se ragbi zajednica u Crnoj Gori, na najljepši način – dobrom igrom, zahvaliti na pomoći“, istakla je Kostićeva.

Kapiten muške ragbi reprezentacije Crne Gore Boris Mijušković je rekao da smatraju da je ragbi kao jedan od najzahtjevnijih, ali najljepših kolektivnih sportova, odličan način da se kroz igru pozitivno utiče na širu populaciju u jednoj zemlji.

„Osnovne vrijednosti koje su ugravirane u temelje ragbija predstavljaju idealnu osnovu za stvaranje boljeg, razvijenijeg i srećnijeg društva”, zaključio je kapiten Mijušković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.