Viber će uklanjati govor mržnje, pazite šta pišete
ilustracija, foto:Shutterstock

Viber će uklanjati govor mržnje, pazite šta pišete

Viber se usaglasio sa novim regulativama EU po pitanju govora mržnje. Naime, aplikacija će ubuduće uklanjati svaki sadržaj i poruku koji ocijeni kao govor mržnje u roku od 24 časa.

Oni tvrde da se nove promjene uvode kako bi se svi korisnici osjećali sigurno i „uživali u sadržaju na Viberu“.

Pored toga, Viber će uložiti značajna sredstva u obuku i podršku timova za moderiranje poruka na kanalima u okviru popularne aplikacije za dopisivanje.

„Ponosni smo što sarađujemo sa Komisijom EU za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost polova, kao i sa nevladinim organizacijama od povjerenja u cilju analize i uklanjanja govora mržnje sa kanala na Viberu“, navodi kompanija u saopštenju.

Sadržaj ce analizirati i uklanjati moderatori, ali i sami korisnici će biti u mogućnosti da prijavljuju uvredljive poruke ili poruke koje sadrže govor mržnje.

„Viber je uvijek bio posvećen privatnosti i bezbjednosti svojih korisnika. Sa novim promjenama možemo još više da unaprijedimo ovu tačku svog poslovanja“, kaže Idit Arad, generalni savjetnik za Rakutena.

Viber nije jedini koji će morati da se povinuje novim pravilima Evropske unije. Slično čeka i ostale aplikacije za komunikaciju poput Fejsbuk Mesendžera, Vocapa i drugih.

Nova S

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.