Zelenski: Dio ruske strategije da izazove haos, koristi glad kao prijetnju
Zelenski

Zelenski: Dio ruske strategije da izazove haos, koristi glad kao prijetnju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je povodom blokade ukrajinskih crnomorskih luka da je dio ruske strategije da izazove haos i da Rusija koristi glad kao prijetnju.

Kako jutros prenosi Bi-Bi-Si (BBC), on je rekao da ruski zvaničnici "otvoreno prijete svijetu da će biti gladi u desetinama zemalja".

"Do kakve političke nestabilnosti i migracionih tokova će to dovesti? Koliko ćete onda morati da potrošite da biste savladali posledice", rekao je Zelenski obraćajući se direktno zapadnim liderima.

Zelenski je rekao da je potrebno evakuisati "veliki broj" ranjenih iz čeličane Azovstal u Marijupolju.

"U toku su veoma složeni pregovori o sledećoj fazi misije... Činimo sve da evakuišemo sve ostale, svakog našeg branioca", rekao je Zelenski u dnevnom obraćanju.

On je dodao da Kijev koristi "uticajne posrednike" u pregovorima, ne navodeći detalje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.