Rivera i Hergeirson najbolji, Adžić treći
Rivera i Hergeirson najbolji, Adžić treći

Svjetska rukometna federacija:

Rivera i Hergeirson najbolji, Adžić treći

Selektor Španije Valero Rivera i Islanđanin Torir Hergeirson, selektor rukometašica Norveške, najbolji su treneri muške, odnosno ženske ekipe u 2012. godini, u izboru Svjetske rukometne federacije.

Od 7. jula do 1. avgusta glasali su navijači, novinari i poseban stručni žiri IHF-a, a, kako je juče objavila svjetska kuća rukometa, Rivera i Hergeirson su dobili po 33 posto glasova.

Hergeirson, koji je prošle godine sa Norveškom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu i srebro na Evropskom prvenstvu u Srbiji, odbranio je ovo priznanje od 2011. godine.

Rivera, „rukometni Ferguson“, koji je punu 21 godinu vodio Barselonu (od 1984. do 2005. godine), sa kojom je osvojio čak 71 trofej (pet Liga šampiona), prvi put je izabran za trenera godine u izboru IHF-a.

Zaista neočekivano čovjek koji je u 2012. godini vodio Budućnost do titule klupskog prvaka Evrope, a sa reprezentacijom osvojio olimpijsko srebro i titulu prvaka Evrope – Dragan Adžić zauzeo tek treće mjesto, sa 20 posto glasova. (handballme.me)