Adžić-Popa: Kroz intenziviranje aktivnosti MUP-a do skorijeg članstva Crne Gore u EU

Adžić-Popa: Kroz intenziviranje aktivnosti MUP-a do skorijeg članstva Crne Gore u EU

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u predstojećem periodu intenzivirati aktivnosti kako bi ispunilo obaveze iz pregovaračkih poglavlja i time dopirinijelo što skorijem članstvu Crne Gore u EU, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je danas primio u posjetu šeficu Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.

Adžić je zahvalio  na dosadašnjoj pomoći i podršci Evropske unije Crnoj Gori.

Istakao je opredjeljenost Vlade Crne Gore da posvećeno radi na ispunjavanju evropske agende i ubrzavanju reformi. Posebnu zahvalnost izrazio je u dijelu podrške Delegacije EU u Crnoj Gori Ministarstvu unutrašnjih poslova u sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 24, saopšteno je iz MUPa.

 Popa je čestitala ministru stupanje na funkciju i podijelila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

Pozdravila je najavu nove vlade da je ubrzanje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji njen strateški prioritet.

Pohvalila je ostvarene rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i istakla da je potrebno ostvariti značajnije rezultate u oblasti sprečavanja šverca cigareta, jačanja kapaciteta granične policije, usklađivanja vizne politike i uopšteno ostvariti održive rezultate u svim oblastima.

Sastanku su, pored ambasadorke Pope, prisustvovali Riccardo Serri, zamjenik šefa DEU,  Akvile Normantiene, Sektor za političke poslove,  Marzia Palotta, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava, dok su ispred delegacije MUP-a prisustvovali i Sergej Mučalica, v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslova, međunarodnu saradnju i programe podrške,  Zenajda Deloik, načelnica Direkcije za evropske poslova i koordinaciju programa EU i Majda Adžović, savjetnica ministra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.