Slovenija: Pet mrtvih i šest povrijeđenih u eksploziji u fabrici hemije
Foto; Tviter

Slovenija: Pet mrtvih i šest povrijeđenih u eksploziji u fabrici hemije

U eksploziji i požaru u fabrici "Melamin" u slovenačkom mjestu Kočevje najverovatnije je poginulo svih pet nestalih osoba, a šest je povrijeđeno, saopštila je uprava kompanije.

Direktor kompanije Srečko Štefanič rekao je da šanse za preživljavanje pet nestalih "gotovo ne postoje" zbog jačine eksplozije, prenosi slovenačka agencija STA.

Od šest povrijeđenih, dvije osobe imaju teške opekotine i životno su ugrožene.

Vlasti su prvobitno saopštile da je povrijeđeno 10 osoba, a potom 20, ali je kasnije potvrđeno da je taj broj manji.

Eksplozija je odjeknula oko 8.30 u gradiću sa 8.000 stanovnika kojima je odmah savjetovano da zatvore prozore i da ne izlaze napolje, prenosi Beta.

Nadležni organi navode da nema opasnosti po životnu sredinu.

U toku je istraga uzroka eksplozije, a vjeruje se da je posljedica ljudske greške, tačnije jednog od zaposlenih.

Fabrika "Melamin" je osnovana 1954. i zapošljava oko 200 radnika, a nazvana je po hemikaliji koju proizvodi, namijenjenoj za oblaganje podova i namještaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.