Zeković

"Nije riječ o temeljnom ugovoru, već regulisanju ugovornih odnosa sa vjerskim zajednicama"

Nije riječ o temeljnom ugovoru, već regulisanju ugovornih odnosa sa vjerskim zajednicama,u skladu sa pravnim sistemom Crnoj Gori, rekao je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović komentarišući sastanak premijera Dritana Abazovića sa srpskim patrijarhom Porfirijem.

“CPC i SPC jedine nemaju takav ugovor sa državom i ukoliko postoji interes država može da uđe, ali na potpuno transparentan način, u regulisanje tih odnosa”, naveo je Vujović na Tviteru.

Zakulisne i tajne radnje bivše Vlade oko ovog pitanja, prema riječima Vujovića, ne obavezuju novu Vladu i “ovdje sva procedura mora da ide potpuno regularnim i zakonskim putem”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.