Uhapšen Bjelopoljac zbog sumnje da je snabdijevao maloljetnicu narkoticima
Ilustracija

Uhapšen Bjelopoljac zbog sumnje da je snabdijevao maloljetnicu narkoticima

Bjelopoljac V.Č. uhapšen je jutros po nalogu Višeg tužilaštva u Bijelom Polju zbog sumnje da je tabletama ksalol i marihuanom snabdijevao sedamnaestogodišnju A.V. koja je zbog predoziranja opijatima posle osam mjeseci provedenih u komi preminula 18. februara, potvrđeno je CdM-u iz Uprave policije.

“V.Č. uhapšen je pošto je doveden u posljedičnu vezu sa rezultatom obdukcije tijela A.V. (17) koja je preminula od trovanja ksalolom i marihuanom”, kazali su iz policije.

Čoković se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Više tužilaštvo u Bijelom Polju je 19. marta naložilo je ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje A. V. sa Cetinja, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Obdukcija tijela, rezultati vještačenja medicinske dokumentacije zdravstvenog stanja preminule maloljetnice tokom njenog liječenja, kao i listinzi telefonskih poziva A.V. prije nego je završila u bolnici, doveli su do hapšenja osumnjičenog.

Maloljetna A.V. zatečena je 24. juna prošle godine bez svijesti u stanu drugarice kod koje je boravila u Bijelom Polju, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore.

Sumnja se da je A. V. koristila opijate i da je usljed toga izgubila svijest.

“Dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći Bijelo Polje je 24. juna 2021. u 13:10 prijavio tamošnjem Centru bezbjednosti da su postupali po prijavi građana i u jednoj kući ukazivali ljekarsku pomoć maloljetnoj A.V. iz Podgorice, koja je zatečena bez svijesti”, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Prilikom uviđaja u stanu gdje je djevojka pronađena bez svijesti, policajci su pronašli tri prazne table od tableta ,,ksalol“, a test na droge je pokazao da je koristila marihuanu i „benzodiazepine“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.