Za trećinu umanjena količina gasa koja preko Ukrajine ide u Evropu
Ilustracija

Gasprom saopštio

Za trećinu umanjena količina gasa koja preko Ukrajine ide u Evropu

Količine ruskog gasa koji preko Ukrajine idu ka Evropi će danas biti za gotovo trećinu manje u odnosu na prethodni dan, saopštio je ruski gigant Gasprom, pošto je snabdijevanje drugi uzastopni dan pogođeno ratom u Ukrajini.

Oko 50,6 miliona kubnih metara gasa treba danas da proteče preko Stanice Suđa u odnosu na 72 miliona kubnih metara koliko je prošlo prethodnog dana, navodi Gasprom, prenijele su ruske novinske agencije.

Ukrajina dva dana zaredom saopštava da ne može više da prenosi gas preko instalacija stanice blizu Sohranivke u regionu Luganska zbog prisustva ruskih snaga, radi čega se smanjuje snabdijevanje. Moskva tvrdi da ne može da poveća obim preko drugog cjevovoda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.