Sjutra sastanak patrijarha Porfirija i Dritana Abazovića
Predlog za sastanak patrijarha Porfirija i Abazovića upućen iz Kabineta predsjednika Vlade

U manastiru Ostrog

Sjutra sastanak patrijarha Porfirija i Dritana Abazovića

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da je prijedlog o susretu premijera Dritana Abazovića i patrijarha SPC Porfirija došao iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore. Portalu RTCG je iz Abazovićevog kabineta saopšteno da je premijer dobio poziv za sjutrašnju proslavu Dana Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću. Potvrdili su i da je prijedlog o susretu upućen iz kabineta premijera.

"Povodom informacije u medijima o 'mogućem susretu patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića, obavještavamo javnost da je predlog došao iz Кabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namjera da se sa Patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore", navode iz MCP.

Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak Porfirija u Podgoricu te da je, kako su istakli, zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog.

"Iz Кabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtjev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno. Sveti Vasilije već 350 godina poziva sve ljude na sretanje i saborovanje u svome Ostrogu, blagosiljajući svakog ko mu sa čistom vjerom, ljubavlju i nadom dolazi", kazali su iz MC

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.