Albanski političar uhapšen u Španiji, osumnjičen da je opljačkao Karima Benzemu

Albanski političar uhapšen u Španiji, osumnjičen da je opljačkao Karima Benzemu

Alfred Prodani, jedan od vodećih albanskih političara, uhapšen je u saradnji Interpola sa lokalnom policijom zbog sumnji da je pljačkao po Španiji.

Njegova meta, između ostalih, bio je napadač Real Madrida Karim Benzema.

Nekada visoki zvaničnik u albanskoj vladi je navodno bio organizator pljačke kuće francuskog reprezentativca.

Ta akcija dogodila se 27. februara 2019. godine, za vrijeme El Klasika koji je igran na ”Santjago Bernabeu”.

Benzema je saznao da je opljačkan kad se vratio sa pomenutog meča, a tri godine kasnije sumnja je pala na Prodanija.

On je za ovu pljačku imao i pomoćnike, a optužen je za još 40 sličnih nedjela u Španiji, i to od 2013. godine pa nadalje.

I ne samo to, Prodani bi mogao da bude optužen za učešće u čak 40 pljaški širom Španije sve od 2013. godine pa do danas!

Hapšenje Prodanija izazvalo je reakcije u političkom životu Albanije, jer je ovaj čovek svojevremeno bio zvaničnik tamošnjih vlasti, a čak devet godina radio je kao direktor vodovoda u Kurbinskoj oblasti.

6400whatsappimage20220507at102149am1651915418

"On je opljačkao Benzemu i postavljen je za direktora. Da je opljačkao Mesija, bio bi ministar", ironično je rekao Krešnik Spahiu, član opozicione političke partije u Albaniji.

Za to vreme španski mediji tvrde da je ovaj slučaj veoma jasan i da su dokazi protiv čovjeka koji je uhapšen u albanskom gradu Lačiju veoma uverljivi. Po informacijama do kojih su oni stigli "nema prostora za grešku" i sada ostaje da se vidi samo kako će se ovaj slučaj razvijati.

Pretpostavlja se da će Prodani biti isporučen Španiji, u kojoj će mu se suditi zajedno sa ostalim licima uhapšenim u ovoj akciji. Kako prenose izvori iz Španije, za pljačku Benzemine kuće optužen je i jedan albanski biznismen koji ima nekoliko velikih kompanija u svom vlasništvu, ali za sada se ne zna njegov identitet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.