Poljski premijer: Putin je opasniji od Hitlera i Staljina
Mateuš Moraviecki, Foto: Tviter

Ima opasno oružje

Poljski premijer: Putin je opasniji od Hitlera i Staljina

"Vladimir Putin je opasniji od Adolfa Hitlera ili Josifa Staljina”, upozorio je poljski premijer Mateuš Moraviecki pozivajući na iskorjenjivanje “monstruozne ideologije” ruskog čelnika smrtonosna prijetnja Europi i da mora biti iskorijenjena.

''Putin nije ni Hitler ni Staljin. No nažalost, još je opasniji. Ne samo da ima smrtonosnije oružje na raspolaganju, nego i nove medije koji šire njegovu propagandu'', izjavio je poljski premijer.

 Moraviecki je pozvao internacionalnu zajednicu da hitno krene u ''deputinizaciju''. Također je pozvao ukrajinske saveznike da državni pomognu vojnom podrškom, prenosi rtl.hr.

''Ne smijemo imati nikakvih iluzija. Ovo nije njegova ludost, nego namjerna strategija koja je već otvorila vrata genocidu. 'Ruski mir' je rak koji je zahvatio ne samo većinu ruskog društva, nego je smrtonosno opasan za cijelu Europu'', naglasio je  Moraviecki.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.