Đurović i Adam

" EU glavna motivacija i okosnica nove 43. Vlade i parlamentarne većine"

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović kazala je da ogromna većina građana Crne Gore podržava pristupanje Evropskoj uniji (EU) i istakla da je to glavna motivacija i okosnica nove 43. Vlade i parlamentarne većine.

Iz Skupštine ističu da se, Đurović sastala sa nerezidentnim ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Kun Adamom.

Đurović je podsjetila da je Belgija jedna od rijetkih država sa kojom Crna Gora njeguje duge diplomatske odnose, još od 1910. kada su isti uspostavljeni na nivou počasnih konzula.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da u razgovorima sa ambasadorima država članica EU prepoznaje razumijevanje i podršku za evropsku integraciju Crne Gore.

Đurović je upoznala sagovornika sa aktuelnim političkim trenutkom u našoj zemlji, uz iskazano očekivanje da će svi politički subjekti pokazati političku zrelost za krucijalna pitanja u procesu pristupanja EU. 

Predsjednica je naglasila da ogromna većina građana Crne Gore podržava pristupanje Evropskoj uniji i istakla da je to glavna motivacija i okosnica nove 43. Vlade i parlamentarne većine.

Ukazala je da su promjene na izborima održanim 2020. predstavljale novu vrijednost za Crnu Goru i da su dovele do prve mirne tranzicije vlasti, što predstavlja dodatan kvalitet za demokratske procese u našoj državi. 

Govoreći o prethodnoj, 42. Vladi, Đurović je ukazala na činjenicu da nije bilo dovoljno volje da se otvori politički dijalog, što je posebno otežalo situaciju kada je u pitanju reforma pravosudnog sistema. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.