Lokalni izbori biće održani 23. oktobra
Ilustracija

Kabinet Đukanovića saopštio

Lokalni izbori biće održani 23. oktobra

Nakon što je parlament juče ponovo usvojio dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, koje su juče stupile na snagu, ranije raspisani lokalni izbori biće održani 23. oktobra, saopštio je Boris Bastijančić, Savjetnika za ustavni sistem i pravna pitanja Predsjednika Crne Gore.

"Kako je 27. saziv Skupštine Crne Gore na Trećoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja ponovo odlučivao i izglasao Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, 9. maja 2022. godine, Predsjednik Crne Gore, postupajući po ustavnom imperativnom utvrđenju sadržanom u članu 94 stav 2 najvišeg pravnog akta države i izričito konstituisanoj obavezi u konkretnoj, karakterističnoj pravnopolitičkoj situaciji, proglasio je pomenuti zakon, koji je time zadobio svojstvo izvršnosti i (pretpostavljene) pravne perfektnosti", navodi se u saopštenju.

1.Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat;

2. Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva;

3. Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Plužine i Skupštine opštine Žabljak;

4. Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Bijelo Polje i Skupštini opštine Šavnik;

5. Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Bar, Skupštini opštine Danilovgrad, Skupštini opštine Kolašin i Skupštini Glavnog grada Podgorica i

6. Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Pljevlja.

U saopštenju se dodaje da navedene odluke stupaju na snagu danas (danom donošenja) i da su integralni dio crnogorskog pravnog poretka.

Odluke će biti objavljene u "Službenom listu Crne Gore" i u "Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi", na osnovu kojih će nadležni državni organi i izborne komisije dalje na odgovarajući način postupati.

"Neophodno je naglasiti da će Odluka o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada), Skupštini opštine Plav i Skupštini opštine Rožaje, koji će se takođe održati 23. oktobra ove godine, biti donesena pravovremeno i to u unaprijed definisanom periodu (najranije) od 15. jula, do (najkasnije) 24. avgusta, ove godine", saopštio je Bastijančić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.