DF: Nijesmo uspjeli da dođemo na Cetinje zbog blokada

"Prijestonica tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji"

DF: Nijesmo uspjeli da dođemo na Cetinje zbog blokada

Lideri i poslanici Demokratskog fronta (DF) koji su bili pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobjede u Drugom svjetskom ratu u organizaciji ambasadorke Evropske unije u Crnoj Gori Oane Kristine Pope nisu uspjeli da dođu na Cetinje, napisali su iz te koalicije.

Iz te partije navode da su prilazi Cetinju bili blokirani na dva mjesta.

"Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mjesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji. Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sjedištem u Crnoj Gori da važne datume obilježavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gdje su svi dobrodošli", napisali su na Fejsbuku.

Kako navode, Cetinje, nije ništa od toga već lokacija koja je odabrana za stjecište ekstremista i fašista.

Poručuju da je Prijestonica iznjedrila nekad najveće ljude u Crnoj Gori, a sada je tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji.

"Iskreno se nadamo da će generacije koje dolaze vratiti Cetinje tradiciji, čojstvu i pravim vrijednostima, a mi se izvinjavamo delegaciji EU što nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo jednom važnom događaju", napisali su iz Demokratskog fronta na Fejsbuk stranici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.