Bez saslušanja čelnika bezbjednosnog sektora
Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanici DPS nisu došli na sjednicu, odlaganje tražio i Novović

Bez saslušanja čelnika bezbjednosnog sektora

Odbor za bezbjednost i odbranu nije obavio kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora, premijera Dritana Abazovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u vezi sa navodima Europola o službenicima Uprave policije Petru Lazoviću i Ljubu Miloviću.

Predsjednik Odbora, Milan Knežević saopštio je da za održavanje sjednice nema kvoruma jer se poslanici Demokratske partije socijalista nisu pojavili, ali i jer je odlaganje tražio GST Novović zbog današnje akcije hapšenja koja su u toku.

Poslanici DPS su ranije i najavili da će bojkotovati današnju sjedinicu jer Odbor nije donio odluku da se sasluša i komandant PTJ Petar Knežević zbog snimaka koji su se u javnosti pojavili, a na kojima navodno govori o tome da je bio na vezi sa kriminalcima tokom prošlogodišnjeg ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

Bilo je predviđeno da budu saslušani i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera.

U dokumentnima Europola, koje je objavio portal Libertas, navodi se da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kriminalnog klana Kavač.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.