URA: Pravda krenula, hapšenje Jovanovića najbolji odgovor da pokušaji opstrukcije neće pobijediti
Građanski pokret URA

URA: Pravda krenula, hapšenje Jovanovića najbolji odgovor da pokušaji opstrukcije neće pobijediti

Hapšenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanovića i još desetak osoba zbog sumnje da su u prethodnom periodu, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetili državu za više desetina miliona eura najbolja je potvrda da je pravda u Crnoj Gori krenula i da je više niko ne može zaustaviti.

"Pored brojnih opstrukcija onih koji to i danas čine jer im ne odgovaraju reforme u tužilaštvu, onih koji su sedam mjeseci opstruirali izbor Tužilačkog savjeta, onih kojima ne odgovara vladavina prava, onih koji su godinama unazad Crnu Goru privatizovali i pretvorili u kriminalni poligon danas ipak imamo tužilaštvo koje daje rezultate", ukazali su iz GP URE.

URA je dodaju mjesecima istrajavala da bi se desile promjene u tužilaštvu i da bi kriminal dobio odgovor kakav i zaslužuje.  

"43. Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Abazovićem dala je obećanje da će joj jedan od glavnih prioriteta biti beskompromisan obračun sa kriminalom i korupcijom i ovo su rezultati kojim se već sada može pohvaliti. Rezultati Vlade i u narednom periodu daće najbolji odgovor kritikama onih koji su 7 mjeseci čuvali fotelju bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca koji je ovakve predmete stavljao u fioke", istakli su iz URE i dodali da je ovo i najbolji odgovor na njihove tvrdnje da će se DPS vratiti i imati uticaj na procese borbe protiv kriminala i korupcije.

"Ono što u narednom periodu treba uraditi jeste još veća institucionalna zaštita svih onih koji su uključeni u procese borbe protiv kriminala i korupcije i dodatno osnaživanje institucija koji se tim poslom bave (infrastrukturno, finansijski, bezbjednosno...). Podrška cijelog društva je jako bitna u procesu vladavine prava a uz predan rad nadležnih Crna Gora će ispuniti uslove da vrlo brzo postane punopravna članica EU", zaključili su iz URE.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.