Đoković sve bliže rekordu: 369. nedelja na vrhu ATP liste
Novak Đoković

Đoković sve bliže rekordu: 369. nedelja na vrhu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 369. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i tako nastavio da obara sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković je poslije eliminacije u polufinalu mastersa u Madridu izgubio 140 bodova u odnosu na prošlu listu i sada je prvi sa 8.260 bodova. Drugoplasirani Rus Danil Medvedev je izgubio 90 bodova i ima 270 bodova manje u odnosu na srpskog tenisera.

Na trećem mjestu je i dalje Njemac Aleksander Zverev i pored gubitka od 400 bodova, a iza njega slijede Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Cicipas.

Šampion mastersa u Madridu Karlos Alkaras zaradio je 955 bodova i napredovao je za tri pozicije i sada je šesti teniser svijeta, što je najbolji plasman u karijeri ovog 19-godišnjeg Španca.

Do desete pozicije su još i Rus Andrej Rubljov, Italijan Mateo Beretini, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Norvežanin Kasper Rud.

ATP lista:

1. Novak Đoković (Srbija) 8.260 bodova
2. Danil Medvedev (Rusija) 7.990
3. Aleksander Zverev (Njemačka) 7.020
4. Rafael Nadal (Španija) 6.435
5. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.750
6. Karlos Alkaras (Španija) 4.773
7. Andrej Rubljov (Rusija) 4.115
8. Mateo Beretini (Italija) 3.895
9. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.760
10. Kasper Rud (Norveška) 3.760

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.