Džil Bajden posjetila Ukrajinu i sastala se sa prvom damom

Džil Bajden posjetila Ukrajinu i sastala se sa prvom damom

Prva dama SAD Džil Bajden iznenada je posjetila zapadnu Ukrajinu, i sastala se sa prvom damom te države Olenom Zelenskom povodom Dana majki, dok Rusija vrši pritisak napadima u istočnim regionima.

Bajden je putovala tajno izrazivši želju da Ukrajinu posjeti na Dan majki kako bi poručila da je važno pokazati ukrajinskom narodu da brutalni rat mora da prestane i da narod SAD stoji uz narod Ukrajine.

Prva dama SAD je vozilom otputovala u grad Užgorod, oko 10 minuta vožnje od slovačkog sela koje se graniči sa Ukrajinom. U Ukrajini je provela oko dva sata.

Prve dame su se sastale u maloj učionici, sjedeći za stolom jedna preko puta druge, uz prisustvo novinara, nakon čega su se sastale i nasamo.

Zelenski je zahvalila Bajdenovoj na njenom "hrabrom činu" i rekla da razumije šta je sve bilo potrebno uraditi da prva dama SAD dođe u Ukrajnu tokom rata, kada se vojna dejstva odvijaju svakog dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.