Zelenski: Zlo se vratilo u drugom obliku, pogledajte Ukrajinu
Volodmir Zelenski

"Svako zlo se završava na isti način - krajem"

Zelenski: Zlo se vratilo u drugom obliku, pogledajte Ukrajinu

Sjutra se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, a tom prilikom ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je video na svom zvaničnom Facebook profilu u kojem se na emotivan način dotakao ove teme.

Zelenski je tokom ruske invazije postao poznat po svojim svakodnevnim objavama na društvenim mrežama gdje uz riječi podrške svom narodu ulijeva nadu i bodri ih za istrajnost u ovom ratu.

Ovog puta, Zelenski je svoje obraćanje počeo pitanjem da li proljeće može biti crno-bijelo i da li postoji februar koji nema kraja, ujedno odgovarajući da Ukrajina zna odgovor na ova pitanja, a da je odgovor, nažalost – da.

Devetog maja se slavi pobjeda nad nacizmom i fašizmom u Drugom svjetskom ratu, dan u kojem je svijet rekao “Nikada više”.

“Nismo mogli ni zamisliti da će ove riječi doživjeti skrnavljenje i da će se naša generacija suočiti sa nekom drugačijom istinom. Ove godine ‘Nikada više’ kažemo i čujemo drugačije. Sada nam ove riječi zvuče bolno i okrutno. Pitajte Ukrajinu o tome”, rekao je Zelenski.

Dodaje su 24. februara ove riječi ponovo oživjele, sa stotinama projektila i granata koje su probudile cijelu Ukrajinu.

Zelenski je podvukao paralelu između nacizma u Drugom svjetskom ratu i Rusije u ratu koji je sada pokrenula.

“Tokom dvogodišnje okupacije, nacisti su ubili 10.000 civila, a u samo dva mjeseca Rusi su ih ubili 20.000”, poručio je on.

Rekao je i da se ipak svako zlo završava na isti način – krajem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.