Sjeverna Makedonija 2. juna na strateškom dijalogu sa SAD

Sjeverna Makedonija 2. juna na strateškom dijalogu sa SAD

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani najavio danas da će 2. juna u Vašingtonu biti održan srarateški dijalog Sjeverne Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država.

On je istakao da će Sjeverna Makedonija biti prva država Zapadnog Balkana koja će održati strateški dijalog sa SAD, "što je veliki diplomatski uspjeh, ali i važan dio ispunjavanja strateških interesa u skladu sa evroatlantskim kursom zemlje".

"Strateški dijalog Sjeverne Makedonije i SAD je potvrda čvrstog saveza dvije zemlje i istovremeno važan forum koji će obezbijediti unapređenje strateškog partnerstva, jačanje saradnje, a na neki način i podizanje bilateralnih odnosa na jedan viši nivo", rekao je Osmani na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, strateškim dijalogom Skoplje u Vašington ulaze u novu fazu izgradnje odnosa, što je posebno važno ne samo za Sjevernu Makedoniju već i za region u celini, posebno u kontekstu aktuelnih bezbjednosnih pretnji, prenosi RSE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.