Kovid ili pilule za kontracepciju, šta je izazvalo moždani udar poznate manekenke?
Hejli Biber

Kovid ili pilule za kontracepciju, šta je izazvalo moždani udar poznate manekenke?

Manekenka i poznato TV lice, supruga muzičke zvijezde Džastina Bibera, u martu je završila u bolnici. Hitno je operisana nakon što je utvrđeno da ima krvni ugrušak u mozgu, a ljekari otkrivaju šta je moglo da izazove ugrušak.

“Sjedjela sam za doručkom i odjednom sam se osjetila čudno: nešto mi je prolazilo od ramena niz ruku, sve do vrhova prstiju koji su utrnuli. Nisam mogla da govorim. Desna strana lica mi je bila opuštena, nisam mogla iz sebe da izvučem nijednu riječ. Mislila sam da je slabost u pitanju, ali Džastin je znao da imam moždani udar”, rekla je dvadesetopetogodišnja Hejli.

Opisujući ovo iskušenje kao „najstrašniji trenutak u životu“, Hejli sada objašnjava šta je do toga dovelo u želji da drugi izbjegnu ovo užasno iskustvo, prenosi B92.

Ljekari su zaključili da su tri uzroka doprinijela pojavi ugruška.

1. Pilule za kontrolu rađanja

Hejli je rekla da je nedavno počela da uzima pilule za kontrolu rađanja, a „nikad nije trebalo da počne s tim“ jer pati od migrene, što je lako moglo da dovede do stvaranja krvnog ugruška.

2. Kovid 19

Supruga Džastina Bibera nije se baš čuvala od kovida19, bila je inficirana koronavirusom, što je takođe doprinijelo da joj se na ovaj način pogorša stanje.

3. Dug let

Prije nego što je imala moždani udar, letjela je za Pariz i iz njega, i prespavala cio let u oba smjera. Nije uopšte ustajala, što je takođe veoma značajan faktor rizika koji je mogao da izazove tešku oluju u njenom srcu, mozgu i krvnim sudovima.

Testovi koje je hitno morala da obavi u bolnici otkrili su da joj je načeto srce, pa je podvrgnuta operaciji. Sad se osjeća dobro i riješila je da sa svima podijeli šta je izazvalo njeno stanje, kako drugi ne bi ponovili njene greške, prenosi b92.net.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.