Anđušić: Djeca iz Maslina moraju dobiti školu u najskorije vrijeme
Mihailo Anđušić, Foto: DPS

Rušenje škole dovelo učenike i roditelje u problem

Anđušić: Djeca iz Maslina moraju dobiti školu u najskorije vrijeme

Rušenje Osnovne škole “Vladimir Nazor”, sa neizvjesnim rokom izgradnje novog objekta, dovelo je hiljadu i dvjesta učenika i njihovih roditelja u poziciju koja zahtijeva hitno rješavanje tog problema, poručuje Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

"Zbog niza učinjenih nepočinstava, uključujući i neprihvatljiv odnos prema mališanima i njihovim porodicama iz gradskog naselja Masline, bivša resorna ministarka Vesna Bratić ugrozila je nesmetan obrazovni proces, vanškolske aktivnosti i funkcionisanje velikog broja naših sugrađana.Glavni grad Podgorica je u prethodnoj godini, u više navrata ukazao na diskreditijuće poteze Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta koje su imale direktne posljedice na kvalitet obrazovanja u Podgorici i pravo djece na školovanje bez političkih uticaja i tenzija", saopštio je Anđušić .

On ističe da je potpuno opravdan i razumljiv revolt roditelja, koji su, kako dodaje, pored razumijevanja za sve objektivne okolnosti, svjesni činjenice da gubljenje vremena usljed nesposobnosti nadležnih organa i predugo udaljavanje učenika u škole na drugim krajevima grada dovodi do porodične disfunkcije.

"Umjesto da resurse i planirani budžet blagovremeno iskoristi za izgradnju neophodnih obrazovnih ustanova, a prije svega izgradnju škole “Vladimir Nazor”, prethodna Vlada je svoj ograničeni intelektualni potencijal usmjerila na nezakonitoj smjeni preko 500 direktora, pomoćnika direktora osnovnih i srednjih škola i vrtića. Potvrda da prethodna Vlada i resorno ministarstvo nijesu imali sluha i odlučnosti za rješavanje jednog ovakvog problema najbolje se ogleda u izjavi novog ministra da je nesaradnja i loša komunikacija između dva nadležna ministarstva dovela do kašnjenja u početku gradnje", navodi Anđušić.

Prema njegovim rijećima, da je bivša ministarka više vodila računa o interesima građana, a manje, kako navodi histerično, u društvu Spajića i Milatovića branila “navodnu” izbornu volju, danas bi možda i svjedočili početku gradnje škole u Maslinama.

"Vrijeme za nama je izgubljeno, te stoga apelujemo da se odgovornim i strateškim postupanjem ono nadoknadi za hiljade podgoričkih mališana, jer je razvojni period unutar škole i socijalni život koji se vezuje za nju, jedan od najznačajnijih faktora zdravog i sigurnog djetinjstva svakog djeteta", zaključuje Anđišić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.