ANKETA: Šta građani očekuju od nove Vlade i kako komentarišu poskupljenja životnih namirnica i goriva?
Foto: Mediabiro

ANKETA: Šta građani očekuju od nove Vlade i kako komentarišu poskupljenja životnih namirnica i goriva?

Crna Gora je 28. aprila dobila novu, manjinsku Vladu, na čelu sa Dritanom Abazovićem, koja ima 18 resora, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja.

Mišljenja građana i očekivanja su podijeljena, dio očekuje poboljšanje situacije u zemlji, a drugi su opet skeptični u pogledu mogućnosti i stabilnosti nove većine.

„Očekujem da će biti bolje. Sigurno... Nadam se“, kazala je prolaznica na Trgu Nezavisnosti Mediabirou.

Da nema velika očekivanja, ali da novoj Vladi treba dati šansu, navela je druga sugrđanka.

„Nemam očekivanja ni od jedne Vlade, ali neka probaju. Ako uspije – uspije... Ako ne, oborićemo i ovu“, poručila je ona.

„Ne očekujem ništa od njih. To je manjiska Vlada, iznuđena, ne mislim da to može dati nešto dobro“, smatra građanin Podgorice.

Građani su nezadovoljni gotovo stalnim poskupljenjima životnih namirnica i goriva, ali dio vjeruje da će se novim zakonskim rješenjima poboljšati situacija.

„Znamo kakve su plate i standard u Crnoj Gori, ali je jasno da je aktuelna svjetska kriza, da nije  posljedica djelovanja samo naše Vlade, već sveukupne situacije. Mislim da će novim zakonom i ograničavanjem cijena osnovnih životnih namirnica biti bolje“, kazala nam je sugrađanka iz Podgorice.

Drugi su ipak skeptični po pitanju oporavka ekonomije.

„Kažu da će nešto popraviti, ali mislim da je to veoma malo. Ne očekujem neko značajnije poboljšanje“, poručio je sugrađanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.