Kentera v.d. direktora ANB-a
Kentera, arhiva

Vlada imenovala

Kentera v.d. direktora ANB-a

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici imenovala Sava Kenteru za v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. Prethodno je usvojien prijedlog o razrješenju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića.

"Čestitam na izboru gospodinu Kenteri, u namjeri da se nastavi sa pozitivnim reformama u sektoru bezbjednosti",  poručio je premijer Dritan Abazović.

Ministri pravde i finansija Marko Kovač i Aleksandar Damjanović dva su od šest ministara koji su glasali protiv imenovanja Kentere za šefa ANB-a. Zatražili su prethodno dodatne konsultacije oko tog prijedloga Vlade.

Kovač je istakao da bi ovakve stvari trebalo rješavati uz dodatne konsultacije i sa više dijaloga.

"Smatram da je neophodno odložiti ovu tačku dnevnog reda. Imam ozbiljne rezerve prema kandidatu koji je predložen i mislim da bi se kroz dijalog moglo otvoriti to pitanje i doći do zajedničkog konsenzusa",  rekao je Kovač.

Abazović je odgovorio da nema primjedbu na njegov prijedlog.

"Mislim da je na mjestu. Obavili smo ne mali broj konsultacija vezano za ovo. Znate da premijer predlaže direktora ANB-a, nemam ništa protiv da imamo dodatne konsultacije, ali mislim da ćemo doći na isto. Ovo ne isključuje mogućnost da bilo ko iznese stav i izrazi rezerva i smatram to kao korak naprijed u razvijanju našeg dijaloga. Afirmišem da imamo afirmativan dijalog", rekao je Abazović.

On je informisao članove Vlade da je obavio danas razgovor sa Vukšićem.

"Lično sam imao jako dobar profesionalan odnos sa Vukšićem i zadovoljan sam sa rezultatima Agencije. Nova Vlada podrazumijeva i imenovanje novih ljudi, nova Vlada nosi svoj krst i odgovornost i obaveze. Naša intencija je da se u tom snađu što bolje i spreman sam da obrazložim i predlog za novog v.d. direktora ANB-a", poručio je Abazović.

Ministar odbrane Raško Konjević upozorio je da situacija "neimanja" vršioca dužnosti direktora ANB-a mora da bude što kraća.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.