Raspisana nacionalna potjernica za Milošem Medenicom
Miloš Medenica

Viši sud uputio zahtjev Upravi policije

Raspisana nacionalna potjernica za Milošem Medenicom

Viši sud donio je naredbu za raspisivanje nacionalne potjernice za Milošem Medenicom koji se sumnjči da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta, droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima, saopštila je Pobjedi savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković.

"Vesna Medenica je, kako piše u dokumentu u koji je Pobjeda imala uvid, imala zadatak da se informiše sa stanjem u spisima predmeta u Vrhovnom sudu Crne Gore za koje je bio zainteresovan njen sin i da mu javlja podatke od interesa za kriminalnu organizaciju. Ona se sumnjiči da je kao predsjednica Vrhovnog suda pristala da za 590.600 eura sinu Milošu i dvojici njegovih prijatelja utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija "Fab lajv“ i "Cijevna komerc“", piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Klupko nezakonitih radnji kojima je, kako se sumnja, dirigovao Miloš Medenica, počelo je da se odmotava nakon što je Europol dostavio crnogorskim istražiteljima transkripte skinute sa aplikacije Skaj.

U tim dokumentima, kako je objavio portal Libertas, Miloš Medenica sa policajcem Darkom Lalovićem priča o kriminalnim radnjama (šverc cigareta) i saopštava da je o tome upoznata njegova majka Vesna i da od nje može očekivati zaštitu. Lalović je bivši pripadnik Sektora za obezbjeđenje štićenih ličnosti Uprave policije i godinama je bio zadužen za bezbjednost Vesne Medenice. Uhapšen je 15. decembra prošle godine i od tada je u pritvoru.

Medenica, preko aplikacije Skaj, u komunikaciji sa Lalovićem navodno dogovara kupovinu veće količine kokaina za sebe i svoje društvo, obezbjeđuje transport krijumčarenih cigareta iz Bara, osigurava nesmetano kretanje jednog kriminalca, posjeduje i koristi zabranjeno oružje, traži za kupca marihuanu i njeno transportovanje u Beč. 

Begović: Nemam saznanja da će se Miloš Medenica predati narednih dana

Branilac bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, advokat Zdravko Begović, kazao je za Pobjedu da nema saznanja da će se njen sin Miloš, koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, narednih dana predati nadležnim državnim organima.

"Tu informaciju čuo sam na Televiziji Vijesti, nemam saznanja da će se on predati narednih dana", kazao je kratko Begović Pobjedi.

Begović je ranije saopštio da se Miloš Medenica nalazi u jednoj beogradskoj klinici gdje se liječi od bolesti zavisnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.