Penzioneri najavili nove proteste: Bićemo istrajni dok se ne ispune naši zahtjevi

Planiraju da i u ostalim gradovima na datum izbora organizuju proteste

Penzioneri najavili nove proteste: Bićemo istrajni dok se ne ispune naši zahtjevi

Penzioneri sa sjevera Crne Gore se spremaju da nastave proteste nakon što je izglasana Vlada Crne Gore i deblokirana Skupština. To je danas dogovoreno na zajedničkom sastanku članova organizicionog odbora protesta penzionera sa sjevera Crne Gore.

“Nakon naše inicijative koja je predata Skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje niko nam se do sada nije obraćao, očigledno poslanici misle da su jači od naroda, pa ih interesuju samo njihove fotelje i kako da povećaju svoja primanja”, stoji u saopštenju.

Kako su kazali, očekuju da naredni protesti budu masovniji, a samim tim što su se organizaciji protesta pridružili i penzioneri iz Podgorice, Nikšića, Pljevalja, gdje su formirali i svoje odbore u cilju zajedničke borbe za ostvarivanje prava svih penzionera u Crnoj Gori koji su dovedeni na ivici gladi.

“Penzioneri traže samo ono što nama pripada, a ne jednokratnu pomoć”, dodaju u saopštenju.

Poručuju da će biti istrajni do kraja, dok se god u Skupštini Crne Gore ne izmjeni zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju i ne ispune svi zahtjevi koji su dostavljeni i Vladi i Skupštini Crne Gore, prenosi Analitika.

“Naredne proteste penzionera planiramo da organizujemo 12. juna u Bijelom Polju, kada su u ovom gradu zakazani lokalni izbori, gdje ćemo pozvati sve penzionere umjesto na izbore, da izađu na proteste, ako se odlože izbori, taj dan ćemo započeti proteste koji će se održavati, do ispunjavanja svih dostavljenih zahtjeva penzionera. 

Planiramo da i u ostalim gradovima na datum izbora organizujemo proteste, gdje će se penzioneri pozvati da umjesto na izbore izađu na proteste i sa time pokažemo svim poslanicima i njihovim političkim partijama, kao i njihovim predstavnicima u Vladi Crne Gore, da oni moraju biti u službi građana, a ne građani u službi njih, pa će oni svoje plate povećavati sa dvije hiljade na dvije ipo, a penzionerima sa 150 na 153 eura”, zaključuje se u saopštenju. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.