Galić: Korona i dalje prisutna, građani da budu oprezni
Igor Galić

"U posljednjoj sedmici registrovan veći broj zaraženih"

Galić: Korona i dalje prisutna, građani da budu oprezni

Pandemija koronavirusa je u stabilnoj, niskoj fazi, ali je u posljednjoj sedmici registrovan veći broj zaraženih zbog čega je potrebno da i dalje budemo oprezni, poručio je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić gostujući u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

"Aktivnost virusa u populaciji je niska, ali i dalje prisutna, široka je i dalje lokalna transmisija. Dnevno bilježimo određeni broj pozitivnih slučajeva, koji je u odnosu na prethodne dvije sedmice čak i za 20 odsto veći", kazao je Galić.

On je ocijenio da je "trend u nekom blagom porastu", te da ne bi trebalo izazivati strah.

Galić je podsjetio da je ukinuta obaveza nošenja maski, pa i dodao da je zbog toga i za očekivati veći broj zaraženih.

"Za sada je pandemija u stabilnoj niskoj fazi, ali i dalje prisutna", poručio je Galić.

On je kazao da su predviđanja o daljem toku pandemije i dalje nepoznanica, a kako je istakao, za sada, soj koji je u cirkulaciji ne izaziva veliko opterećenje po zdravstveni sistem.

"Međutim uvijek postoji mogućnost mutacija virusa, zbog toga smo još uvijek svi oprezni, a zamolio bih i građane da i oni budu oprezni, a rizične grupe da se i dalje pridržavaju mjera", naveo je Galić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.