Sudar autobusa i cisterne za gorivo u Ukrajini, veliki broj mrtvih
Foto: EPA

Sudar autobusa i cisterne za gorivo u Ukrajini, veliki broj mrtvih

Teška saobraćajna nesreća desila se u utorak u sjeverozapadnom ukrajinskom okrugu Rovenska, kada su se sudarili kombi, autobus i cisterna za prevoz goriva. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je najmanje 17 osoba poginulo, ali da je moguće da ima još žrtava. Ukrajinski dnevnik "Strana" je danas na svom "Telegram" kanalu objavio, pozivajući se na pomoćnika ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Antona Geraščenka, da je broj mrtvih 27.

Saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali kombi, putnički autobus i cisterna za gorivo dogodila se u utorak uveče na autoputu Kijev-Čop kod sela Sitnoje. Posle sudara tri vozila izbio je požar.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u svom dnevnom obraćanju naciji 3. maja kazao da se desila "strašna saobraćajna nesreća“ u kojoj je 17 osoba poginulo. On je, međutim, naglasio da to možda nije konačan broj žrtava, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Prethodno je ukrajinska policija saopštila da je život izgubilo 16 osoba, a šestoro je povrijeđenih.

Ukrajinski proruski list "Strana" prenio je reči pomoćnika ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Antona Geraščenka, koji je navodno izjavio da je samo 12 od 38 putnika u autobusu preživelo.

"Strana" piše da je prema preliminarnim nalazima istrage, za nesreću na sjeverozapadu zemlje kriv vozač kombija, koji je takođe poginuo.

Prema prvim informacijama, nesreća nema veze sa ruskim napadima na Ukrajinu, a Zelenski u svom obraćanju nije spomenuo poveznost rata i sudara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.