Đoković pobijedio redovnog mušteriju za opstanak na vrhu ATP liste
Novak Đoković

Đoković pobijedio redovnog mušteriju za opstanak na vrhu ATP liste

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu pošto je u dva seta pobijedio Gaela Monfisa - 6:3, 6:2.

Srbin je do 18. trijumfa protiv Francuza u isto toliko mečeva došao posle sat i 27 minuta igre. Ujedno, ovo je i novi rekord kada je u pitanju uzastopan broj trijumfa na ATP turu.

Đoković je plasmanom u treću rundu obezbijedio ostanak na prvom mjestu i narednog ponedeljka, kada će započeti 369. nedelju na poziciji broj jedan.

Novak će se u četvrtak u osmini finala sastati sa boljim iz duela Denis Šapovalov – Endi Mari, koji je kasnije danas na programu.

Monfis u prvom setu nije iskoristio tri brejk lopte u dva različita gema, a kada igrate protiv prvog igrača svijeta kazna teško da može da se izbjegne. I nije je izbjegao 21. teniser svijeta.

Srbin je u šestom gemu došao do jedine brejk šanse u prvom setu i iskoristio za 4:2. Imao je Đoković malih problema u sledećem gemu, ali je prevazišao teške trenutke i posle 47 minuta osvojio prvi set.

Kako je vrijeme prolazilo Nole je bio sve sigurniji, a Monfis, očekivano nervozniji i nestrpljiviji. Epolog svega – brejk Đokovića bez izgubljenog poena u trećem gemu za 2:1.

Prvi teniser svijeta je u sedmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i definitivno prelomio meč.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.