Veljović: Klevetničkom kampanjom pokušavaju da skrenu pažnju sa kršenja ljudskih prava i zloupotreba
Veselin Veljović

"Informacija da sam naredio gađanje molotovljevim koktelima najobičnija podvala i izmišljotina"

Veljović: Klevetničkom kampanjom pokušavaju da skrenu pažnju sa kršenja ljudskih prava i zloupotreba

Savjetnik predsjednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je da je pominjanje njegovog imena u kontekstu događaja na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine povodom navodnih snimaka u kojima poziva da se napadnu službenici Uprave policije Molotovljevim koktelima ili na bilo koji drugi način "najobičnija podvala i zlonamjerna izmišljotina".

On poručuje da se "kroz klevetničku kampanju protiv njega" pokušava, mimo činjenica, skrenuti pažnja javnosti “sa ozbiljnih kršenja ljudskih prava i drugih zloupotreba”.

Reagovanje Veljovića prenosimo integralno:

"Moje pominjanje u kontekstu događaja na Cetinju 4 i 5 septembra 2021. godine povodom navodnih snimaka u kojima pozivam da se napadnu službenici Uprave policije Molotovljevim koktelima ili na bilo koji drugi način je najobičnija podvala i zlonamjerna izmišljotina u namjeri da se prikriju stvarni izvršioci raznih krivičnih djela prema nedužnim građanima Cetinja i Crne Gore koji su podigli glas protiv politike asimilacije i negiranja nacionalnog i građanskog identiteta.

Na Cetinju sam bio kao građanin bez bilo kakvih organizacionih ili drugih aktivnosti.

Ponosim se što sam sa hiljadama drugih građana i građanki, različitih političkih uvjerenja i drugih opredjeljenja, na slobodarskom Cetinju branio dostojanstvo i čast od onih koji su željeli da ga ponize i potčine.

Pozivam nadležne organe da utvrde punu istinu i činjenice a svojim oglašavanjem konačno spriječe politizovane namjere i prizemne konstrukcije određenih subjekata da od dželata prave žrtve.

Njihovo oglašavanje predstavlja pokušaj da se, kroz klevetničku kampanju protiv mene, mimo činjenica, skrene pažnja javnosti sa ozbiljnih kršenja ljudskih prava i drugih zloupotreba", naveo je Veljović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.