Ukinuta kovid ograničenja za ulazak u Srbiju i Hrvatsku
Ilustracija

Ukinuta kovid ograničenja za ulazak u Srbiju i Hrvatsku

Ukinuta su sva COVID ograničenja za ulazak u Hrvatsku i Srbiju.

Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza, koja je bila važeća do 30. aprila, nije produžena, što znači da su ukinuta ograničenja za ulazak u Hrvatsku, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske.

“Ulazak u Republiku Hrvatsku dozvoljen je uz uvažavanje uslova ulaska koji su bili važeći prije epidemije COVID-19, odnosno uz uslove propisane Zakonom o šengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez ispunjenja epidemioloških uslova)”, izvijestio je MUP.

Vlada Srbije saopštila je da od utorka, 3. maja prestaju važiti sve mjere kontrole i ograničenja za ulazak u Srbiju, u vezi sa virusom korona, kako za strane, tako i za domaće državljane.

Od ponoći, državljani Srbije, kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje svijeta dolaze u Srbiju

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju donesena je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.