Ko su pripadnici kriminalne grupe iz Bijelog Polja sa kojima je Petar Knežević, bio na liniji, a koji  su htjeli da idu da spale Cetinje za vrijeme nemira na Cetinju?

DA LI POSTOJI TAJNA VEZA IZMEĐU VESELINA NOVOVIĆA I KRIMINALNE GRUPE IZ BIJELOG POLJA?

Ko su pripadnici kriminalne grupe iz Bijelog Polja sa kojima je Petar Knežević, bio na liniji, a koji su htjeli da idu da spale Cetinje za vrijeme nemira na Cetinju?

Načelnik kriminalistike u bjelopoljskoj policiji Veselin Novović, kako se sumnja znao je za kriminalnu grupu iz Bijelog Polja koja je bila na direktnoj vezi sa Kneževićem i koja je planirala da ode na Cetinje i nasiljem "spali" taj grad. Postavlja se pitanje zašto Veselin Novović nije tu grupu stavio na BIL liste, zaštonisu razoružani, pretresani na ulici i zadržavani na graničnom prelazu? Da li je Novović štitio i pomagao tu grupu? Uznemirena javnost pita načelnika kriminalistike u bjelopoljskoj policiji Veselina Novovića, da javno objavi ko su pripadnici kriminalne grupe iz Bijelog Polja sa kojima je Petar Knežević, bio na liniji, a koji su htjeli da spale Cetinje za vrijeme nemira na Cetinju, i sta je uradio na suzbijanju te grupe?

Nakon što je Veselin Novović, imenovan za načelnika kriminalističke policije u Bijelom Polju, prema nezvaničnim saznanjima, članovi ove kriminalne grupe su aktivno kadrirali u bjelopoljskoj policiji, odnosno postavljali ljude, ekstremiste koji su im lojalni uz pomoć Novovića, na funkcije i pozicije, kako bi mogli da posjeduju informacije i planove bjelopoljske policije i nesmetano da vrše pritisak na Bjelopoljce, Crnogorce i Bošnjake - muslimane, da se bave švercom i organizovanim kriminalom, i tako jačaju. Čim su imali plan da osvoje i zapale Cetinje, znači da su imali oružje, opremu, logistiku i sva potrebna sredstva da bezbjedno iz Bijelog Polja odu na Cetinje i tamo se obračunaju sa Cetinjanima, Crnogorcima, koji su branili svoj grad.

Zabrinjavajuće da načelnik kriminalistike u bjelopoljskoj policiji Veselin Novović, stavlja na razne crne liste, BIL liste građane Bijelog Polja, koji su mirno protestvovali, koji su nosili Crnogorske, NATO,SAD, EU zastave, pretresa ih na ulici, njih i njihoveSUPRUGE, djecu, a Kneževićeve kriminalce iz Bijelog Polja, koji hoće da zapale Cetinje ne stavlja na crne liste, ne pretresa, već im kako se sumnja daje logistiku i prikriva da uopšte postoje i da su spremni na zločine, prema nezvaničnim informacijama, "tipa da spale Cetinje i počine druga teška krivična djela za koja moraju imati naoružanje"!

Da li je Veselinu Novoviću, slučajno ili namjerno ta kriminalna grupa nestala sa radara? Javnost smatra da je Novović zažmurio kada se radio  o ovoj kriminalnoj grupi, dok je, kako se sumnja, punio policijski informativni sistem operativnim saznanjima, lažima i neistinama o građanima koji su druge političke, nacionalne i vjerske opcije. 

Te sporne noći dok su trajali nemiri na Cetinju, kriminalci iz Bijelog Polja, kako stoji na objavljenom snimku, bili su spremni da pođu na Cetinje, "da raščiste tu bagru, da osvoje Cetinje i da ga zapale". Istog dana ili dan ranije Veselin Novović je naredio i poslao po bjelopoljskim naseljima jednonacionale policijske patrole, koje su išle od kuće do kuće, Crnogoraca, Bošnjaka, da  ne bi kojim slučajem otišli na Cetinje, čime je privativizovao policiju i stavio je u službu jedne političke opcije!

Kako je Kodex pisao ranije, privedeno je u policiju te noći oko 50 Crnogoraca, Bošnjaka - muslimana, cilj je bio zastrašivanje i progon na političkoj, nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Načelnik kriminalistike u bjelopoljskoj policiji  Novović, kako se sumnja prikriva počinioce, krivičnog djela napada na kolonu vozila u Rakonjama koja je nosila Crnogorske, NATO i SAD zastave, Crnogorska zastava je od grupe kriminalaca zasuta fekalijama, javna je tajna u Bijelom Polju ko je to uradio, čitav grad sumnja da Veselin Novović, lično opstruira i prikriva počinioce ovog gnusnog i neljudskog čina, a ako ne opstruira onda mora stvarno biti nesposoban da obavlja dužnost za koju ga plaćaju građani Bijelog Polja i Crne Gore.


VESELIN NOVOVIĆ DIO GRUPE KOJA JE ETNIČKI OČISTILA BJELOPOLJSKU POLICIJU OD CRNOGORACA I BOŠNJAKA?

Poslije objava u medijama Crne Gore i regiona razgovora Petra Kneževića, sada postaje svima jasno zašto je Bjelopoljska policija etnički očišćena od Crnogoraca, Bošnjaka i muslimana, te da su vjerovatno postojali kriminalni i  genocidni planovi za Bijelo Polje,  kao i za Cetinje,"da se spali i osvoji, rašćera bagra", jer ne postoji nikakvo drugo realno objašnjenje zašto u Bjelopoljskoj policiji radi samo oko 13-15 posto Crnogoraca i Bošnjaka, iako im po ustavu Crne Gore član 79 pripada preko 60% radnih mjesta, koliko su zastupljeni na lokalnom nivou u Bijelom Polju.

Kakve je imao planove Novović i kriminalne grupe u Bijelom Polju, pitaju se građani, "neki novi Kaluđerski laz, neke nove Štrpce, neku novu deportaciju, Bukovicu, neku novu Srebrenicu"??

Pozvali su istražne organe da provjere i na koji način je supruga Veselina Novovića, postavljena na mjesto direktorice škole u Bistrici, a da za to nije ispunjavala uslove. Koliko je,upitali su, u tome pomogao njen suprug i da li je izvršio pritisak sa pozicije zamjenika načelnika policije da se njegova supruga za vrijeme vladavine Zdravka Krivokapića, uposli mimo regularne procedure.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.