Provjeraju se diplome pet policijskih službenika iz Centra bezbjednosti u Bijelom Polju
Uprava policije Crne Gore

Provjeraju se diplome pet policijskih službenika iz Centra bezbjednosti u Bijelom Polju

Grupa građana Alternativa Crna Gora provjerava diplome pet policijskih službenika u Centru bezbjednosti Bijelo Polje.

U dopisu koji je poslat načelniku CB Bijelo Polje Radovanu Tončiću traže se podaci o stručnoj spremi, o diplomama i njihovoj nostrifikaciji.

“Još uvijek tražimo modalitet saradnje sa Upravom policije oko podataka o prelasku granica i nismo zadovoljni za sada sa odnosom te institucije prema nama. Kao da ne postoji spremnost Uprave policije da se suoči sa problemom lažnih diploma. Doskorašnji državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić nije više na toj poziciji i postao je ministar bez porfelja. Miljanić se bavio provjerom diploma službenika Uprave policije neka tri mjeseca. On je poslao zahtjeve za provjeru nekoliko službenika UP. U svakom slučaju očekujemo da se u narednom periodu i Tužilaštvo bavi ovim problemom”, poručili su iz Alternative Crna Gora.

Ta organizacija ranije je saopštila da ima procjenu da u sistemu ima oko 30.000 lažnih diploma i da su najugroženije lokalne samouprave i MUP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.