Krivokapić nije dočekao Abazovića
Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović

Izostala primopredaja

Krivokapić nije dočekao Abazovića

Bivši predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić nije juče dočekao novog premijera Dritana Abazovića da mu preda dužnost iako je to dobra demokratska praksa.

U kabinetu novog premijera potvrdili su "Danu" da Krivokapića juče nije bilo u zgradi Vlade iako se to očekivalo i smatraju da do zvanične, direktne primopredaje dužnosti između bivšeg i sadašnjeg premijera neće ni doći.

Narednih dana su praznici, pa postoji mogućnost da Krivokapić preda dužnost Abazoviću u srijedu, ali malo ko u to vjeruje.

Podsjetimo, 7. decembra 2020. bivši crnogorski premijer Duško Marković dočekao je u kabinetu tada novog predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i predao mu dužnost.

Marković je na Tviteru tada saopštio da je susret i formalna primopredaja dužnosti potvrda demokratskog sadržaja, zrelosti i odgovornosti koju baštini crnogorska politika.

Izgleda da ipak svi ne baštine takve sadržaje i zrelost, ali ima i dosta pozitivnih primjera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.