Dojave o bombama u 23 škole u Srbiji, ispostavilo se lažne

Dojave o bombama u 23 škole u Srbiji, ispostavilo se lažne

Dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu dobilo je u petak cirkularni mejl o podmetnutim bombama o čemu su odmah obaviješteni Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbjednosno-informativna agencija (BIA), saopštilo je Ministarstvo prosvjete. Sve dojave o bombama u 23 škole pokazale su se kao lažne, saopštio je ministar prosvjete kasnije popodne.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provjere navode, saopštilo je ministarstvo ranije u petak.

"Slična situacija desila se prije nekoliko dana u susjednoj Crnoj Gori. Naša policija će najprije ispitati prijetnje, a djeca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet", rekao je ranije u petak prvi potpredsjednik vlade i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, prenosi Glas Amerike.

U drugom reagovanju rekao je da je najvažnije da su škole i policija "adekvatno i brzo reagovali" i da su učenici bezbjedni, te da su se đaci, nakon provjere policije, vraćali na nastavu sukcesivno i da će se nastava u drugoj smjeni odvijati redovno.

U školama čiji su učenici zbog ove situacije poslati kući, nastava će biti nadoknađena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.