Boris Beker osuđen na dvije i po godine zatvora
Boris Beker

Boris Beker osuđen na dvije i po godine zatvora

Bivši njemački teniski šampion Boris Beker osuđen je danas u londonskom sudu na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog skrivanja stotine hiljada funti imovine nakon što je proglasio bankrot, prenosi Rojters.

Naime, kako je prenio njemački Bild, Bekeru je nakon što je presuda izrečena pozlilo, zbog čega se srušio na pod sudnice.

Ubrzo potom, uspio je da se povrati dovoljno da na nogama dočeka kraj suđenja.

On će odmah biti prebačen u zatvor, a sudija je poručio da će, u slučaju dobrog vladanja, legendarni teniser moći da napusti zatvor nakon pola izdržane kazne.

Beker je ranije ovog mjeseca osuđen po četiri tačke optužnice prema britanskom zakonu o nesolventnosti, uključujući neotkrivanje, prikrivanje i uklanjanje značajne imovine nakon suđenja za bankrot.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.